Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Kurder

Kurderne er et iransk folkeslag, der er hjemhørende i grænseområdet mellem Tyrkiet, Irak og Iran samt mindre områder i Syrien og Armenien. Navnet kommer efter en stor leder af dette folkeslag (oprindeligt et bjergfolk) - Kurdo - der angiveligvis levede for ca. 3500 år siden. Første gang kurderne nævnes i skriftlige kilder er hos Xenofon i det gamle Grækenland.

At kurderne er et sammensat folkeslag fremgår nok tydeligst af deres sprog - her ment i flertal, da de irakiske kurdere taler en ud af 3 dialekter (lidt i familie som dansk-svensk-norsk er), de iranske kurdere primært taler persisk mens de fleste tyrkiske kurdere taler et helt fjerde sprog.

Kurderne har aldrig haft nogen nationalstat.

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: