Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Kurdistan

Kurdistan, er et bjergområde i grænselandet mellem Tyrkiet, Irak og Iran samt, et lille hjørne af Syrien og Armenien. Området har også haft ældre navne som Øvre Mesoptamien og Beth-Nahrin. Det beboes af flere forskellige folkeslag.

Kurdiske organisationer, som repræsenterer den største, etniske befolkningsgruppe i området, har i mange år ført en både politisk og militær kamp for at opnå selvstændighed over området, der egentlig blev defineret som et land, da det Osmanniske Rige blev opløst efter 1. verdenskrig. Hovedparten af det blev generobret af Tyrkiet under Kemal Atatürk, og situationen blev accepteret af det internationale samfund ved Lausanne-aftalen i 1923, der efterlod Kurdistan i den uløseligt splittede situation, området har befundet sig i siden. Det har bl.a. betydet, at staterne i området har haft en fælles interesse i at bekæmpe og undertrykke de minoriteter, de har fået herredømme over.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: