Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Kurfyrste

Kurfyrsterne udgjorde i Det Hellige Romerske Rige af Tysk Nation et valgkollegium der udpegede kejseren. Deres antal blev ved den Gyldne Bulle i 1356 fastsat til syv, men siden øgedes antallet ad flere omgange til ni.
De i 1354 fastsatte kurfyrster var:
1) Ærkebispen af Mainz
2) Ærkebispen af Trier
3) Ærkebispen af Köln
4) Greven af Pfalz
5) Hertugen af Sachsen
6) Markgreven af Brandenburg
7) Kongen af Böhmen
I 1623 overgik det fjerde kurfyrsteskab til hertugen af Bayern, hvorfor man opfandt et ottende til greven af Pfalz i 1648. Disse to blev siden forenede. I mellemtiden blev først hertugen af Braunschweig-Lüneburg (Hannover) og landgreven af Hessen-Kassel optaget i kurfyrstekollegiet. Flere af territorierne fik efterhånden tildelt forstavelsen Kur- for at tydeliggøre deres fyrstes status.

Kurfyrsterne var selvstændige herskere, nærmest sideordnet med kejseren, der ikke havde rettigheder i deres områder. Derfor blev de kaldt "rigs-umiddelbare" (fra tysk Reichsunmittelbar).Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: