Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Kvæker

Kvækerne eller Vennernes Samfund, kvækerne er en kristen vækkelsesbevægelse der opstod i England omkring 1656, stiftet af George Fox på baggrund af teologen Robert Barclay (1648-1690).

Kolonien Pennsylvania i Nordamerika blev i 1681 grundlagt af William Penn, som et fristed for kvækerne.

Samfundet adskiller sig på mange måder fra andre trossamfund. Der er ingen kirkebygning med alter og prædikestol, der er ingen præster, ingen liturgi og ingen ydre sakramenter. Alligevel gør det krav på at have rødder i kristendommen.

For kvækerne er kristendommen ikke bundet til tro på visse dogmer. Kristendommen er en livsholdning bygget på personlig søgen efter og erkendelse af sandheden. Religion udleves i dagliglivet som social og politisk handling. Kvækerne har kæmpet mod krig og slaveri og var tidligt optaget af at skabe bedre forhold i fængsler, sindssygehospitaler, skoler og industri.

En dansk frikirke blev oprettet i 1875.

Kilder/henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: