Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Lake Winnipeg

Fakta
Areal 23.750 km²
Middeldybde (m) -
Største dybde (m) 36
Volumen 284 km³
Oplandsareal 953.000 km²
Vandspejlskote (m) 217
Land Canada
Provins Manitoba
Lake Winnipeg er en stor i det centrale Nordamerika, omkring 55 km nord for byen Winnipeg. Der bor næsten 4.000.000 i det store oplandsareal som dækker det meste af Alberta, Saskatchewan, Manitoba, det nordvestlige Ontario, Minnesota, og North Dakota. Befolkningstætheden i området er derfor meget lav, med 4 indbyggere pr. km². Det er den sjettestørste ferskvandssø i Canada, endda større end Lake Ontario i areal, men den er relativt lavvandet. Den måler 416 km fra nord til syd

Den første Europæer der menes at have set søen var Henry Kelsey i 1690. Han beholdt den lokale Cree-stammes navn, "wīnipēk", som betyder "mudrede vande". Senere tog "the Red River Colony" mod syd søens navn til sig og blev til Winnipeg, hovedbyen i Manitoba.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: