Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Luciadag

Luciadag er en helgendag for skytshelgeninden Sankta Lucia som fejres den 13. december. Den 13. december svarer til årets mørkeste dag ifølge den gamle julianske kalender. Fra denne dag bliver dagene lysere, og navnet 'Lucia' kommer netop også fra det latinske ord 'lux' = lys. Hun er i ældgammel svensk folketradition blevet fejret bl.a. med gilder Lucianat som indledning til julen. Her fejres hun med Luciaoptog, hvor en såkaldt Luciabrud, hvidklædt og med krans af levende lys om håret, fulgt af sine terner med lys i hånden. Dette optog besøger skoler, på alderdomshjem og på hospitaler. Skikken har siden 1950 bredt sig til det øvrige Norden.

Luciadagen er en juletradition på de steder hvor den praktiseres, men har dog aldrig bevæget sig ind i private hjem hos den brede befolkning.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: