Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Ludvig 15. af Frankrig

(Louvre)]] Ludvig 15. Fransk konge fra 1715-1774. (15. februar 1710 - 10. maj 1774).

Han var søn af hertugen af Burgund (død 1712), og oldebarn af Ludvig 14 Blev allerede konge da han var 5 år gammel, i 1715, og var det til sin død i 1774; Indtil 1723 styrede Ludvig 14.s brodersøn, hertug Filip af Orléans; Derpå var hertugen af Bourbon førsteminister. Kongens lærer, kardinal Fleury blev førsteminister i 1726, og var til sin død i 1743 landets egentlige regent ; han genrejste Frankrig for en periode, men da kongen overtog styret efter ham, førte hans uengagerthed til en tilbagegang for landet, der svækkedes af en række opslidende krige:

Han er blevet betegnet som blottet for pligtfølelse og medmenneskelig sympati, mest optaget af skandalehistorier og sine elskerinder.

Se også:

Efterfulgte: {} Efterfulgtes af:
{} {}Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: