Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Ludwig von Mises

Ludwig von Mises (29. september 1881-10. oktober, 1973) er en førende skikkelse i østrigske skole af økonomer, der også tæller Mises' forgængere Carl Menger og Eugen von Böhm-Bawerk og hans arvtagere nobelprismodtageren F. A. Hayek og Murray N. Rothbard.

Von Mises' blev født i Østrig-Ungarn og studerede, fra han var 19, ved universitet i Wien, hvor han siden blev professor. Hans værker som økonom var et forsvar for liberalismen og de frie markeder og et angreb på socialismen - både den marxistiske og nazistiske slags. I 1940 forlod han Europa og emigrerede til USA. Her udkom hovedværket Human Action i 1949, der dog var en udbygget af Nationalökonomie, udgivet på tysk i 1940.

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: