Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Magnus

Magnus er et udbredt drengenavn i Skandinavien. Navnet forekommer i Norge (specielt tidligere) og Sverige og har fået en opblomstring i Danmark, hvor det i første halvår af 2003 lå på 9. pladsen over navne til nyfødte (ifølge Danmarks Statistik).

Magnus er oprindeligt et latinsk adjektiv (maskulinum: magnus; femininum: magna; neutrum: magnum) som betyder 'stor' eller 'den store'.

Personer med navnet Magnus forekommer en del gange i kongerækkerne:

  • Magnus den Gode (1024-47). Konge af Norge 1035-47 og af Danmark 1042-47. Søn af Olav den Hellige. Standsede vendernes invasion i Jylland, deraf tilnavnet.
  • Magnus den Stærke (1106-34). Søn af Niels, der var konge af Danmark 1104-34. Dræbte i 1131 Erik Ejegods Søn, Knud Lavard, hvilket udløste borgerkrig.
  • Prins Magnus (1540-1583). Søn af Christian den 3. og lillebror til Frederik den 2.
  • Kronprins Haakon Magnus af Norge (f. 20. juli 1973)Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: