Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Malteserordenen

Malteserordenen kaldes også Johanniterordenen eller Hospitallerordenen.

En af de tre store ridderordner fra de kristne korstog, men faktisk grundlagt i 1070, før det første korstog. De to andre ridderordner er Tempelridderne og den Tyske orden.

Oprindelig grundlagt af kristne lejesoldater, der fik tilladelse af kaliffen i Ægypten til at lave et hospits for kristne pilgrimme i Jerusalem.


Krak des Chevaliers i Syrien

I 1113 grundlagt som munkeorden, med det formål at beskytte prilgrimme i det hellige land, både med væbnet eskorte og ved pleje af syge. Under korstogene voksede ordnen til en betydelig militær magt i området. Mange af de vigtigste korsridderborge blev bygget af dem. Den største borg, Krak des Chevaliers, var deres hovedsæde.

I midten af det 12. århundrede splittedes ordnen i en militær gren og en gren der arbejdede med pleje af de syge.

Efter korsridderne blev presset ud af Palæstina ved Jerusalems fald i 1187, og Acres i 1291, fortsatte malteserridderne deres virke fra Cypern, Rhodos og Malta. Da tempelridderordnen blev opløst i 1307 overtog Johanniterordenen mange af deres besiddelser.

Se også


Se galleriet
»« i .Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: