Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Morten Nielsen

Morten Nielsen (3. januar 1922 - 29. august 1944) var en dansk digter, født i Ålborg.

Han kom ind i modstandsarbejdet i 1942, hvor han hjalp med at trykke illegale blade samt planlægningen af flugtruter til Sverige. I 1944 blev han involveret i selve transporterne. Den 29. august 1944 blev han fundet død af et pistolskud i brystet. Den officielle forklaring var at der var tale om et vådeskud, men man vidste ikke, om der var tale om en likvidering eller et selvmord. Sådanne myter bidrog til hans status som symbol for den unge generation under 2. verdenskrig.

Morten Nielsen nåede kun at udgive en enkelt digtsamling inden sin død, Krigere uden Vaaben. Størstedelen af digtene handlede om forholdet til døden. Efter hans død udkom Efterladte Digte, Breve fra Morten Nielsen og Breve til en Ven.


 

Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: