Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Nål (plantedel)

En nål er et specialiseret blad. Det er især blandt de nøgenfrøede planter, at denne type er udviklet. Den er en tilpasning til kolde og tørre forhold, som har gjort det fordelagtigt at rulle bladrandede stramt nedad-indad mod undersiden, sådan at fordampningstabet fra spalteåbningerne er nedbragt til et nødvendigt minimum. Forskerne er sikre på, at nåletræernes fordel skyldes det forhold, at deres nåle tillader en svag fotosyntese i de få timer af en vinterdag, hvor den enkelte nål er varmere end ca. +5°C. Man har sammenlignet fænomenet med værdien af at holde et batteri fuldt opladet i stedet for at skulle oplade det fra bunden.

Der er også dækfrøede planter og karsporeplanter som har nåleformede blade. Som eksempler kan nævnes:Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: