Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Neuron

Græsk: sene, nerve.

Et neuron (også kaldet en nervecelle) er en celletype i nervesystemet. De adskiller sig fra andre celler ved deres dendritter og aksoner og ved at være specialiseret i hurtig transmittering af signaler over lange afstande, dels elektrisk intraneuronalt og ved hjælp af transmitterstoffer interneuronalt der virker på andre neuroners eller effektorvævenes receptorer (se for eksempel den motoriske endeplade). Af neurotransmittere kan nævnes acetylkolin, dopamin, adrenalin og noradrenalin. Formålet med hjernens netværk af nerveceller er kommunikation og informationsbehandling.

Table of contents
1 Neurontyper
2 Se også
3 Eksterne henvisninger

Neurontyper

Neuroner kan overordnet inddeles i projektionsneuroner Golgi type 1 med et enkelt langt akson, der kan kommunikere med andre regioner af nervesystemet, og interneuroner Golgi type 2 som kun befinder sig i en hjerneregion. Der er dog ikke skarp adskillelse mellem disse to typer.

Udover neuronerne findes i hjernen også nogle hjælpeceller.

Se også

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: