Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Nicaraguasøen

Fakta
Areal 8.150 km²
Middeldybde (m) 13
Største dybde (m) 45
Volumen 108 km³
Oplandsareal 23.844 km²
Vandspejlskote (m) 32
Land Nicaragua
Nicaraguasøen (lokalt navn: "Cocibolga", engelsk: "Lake Nicaragua", spansk: "lago de Nicaragua") er en stor ferskvands i Centralamerika i det sydlige Nicaragua. I Nicaragua kalder de den Cocibolga "det ferske hav". Den har nemlig alt hvad der skal til for at være et hav, med undtagelse af saltvand. Fra den ene kyst til den anden kan man ikke se den anden, den har bølger og store grupper af øer, som Ometempe og Solentiname øerne. Den har også verdens eneste art at ferskvandshajer. Og som et hvert andet hav har den kraftfulde storme og er farlig at krydse i en sådan en storm. Søen er forbundet med det Karibiske Hav via den sejlbare flod San Juan, historisk set er byen Granada ved søens bred faktisk en Atlantisk havn. Søen har endda en historie med Karibiske pirater.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: