Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Odin stjæler skjaldemjøden

I myten om hvordan det lykkedes Odin at stjæle skjaldemjøden kaldte han sig for bølværk. Han dræbte Bauges ni karle og tilbød derefter Bauge sin hjælp med høsten. Da han forsikrede Bauge om, at han kunne arbejde for alle ni invilligede Bauge øjeblikkeligt, og Bølværk arbejde til hele høsten var i hus. Bølværk bad da som sin betaling, som skulle være en slurk af Kvasers blod. Bauge var ikke meget for at hjælpe ham, da han udmærket vidste hvor meget Suttung passede på den, men da Bølværk havde arbejdet for ham så længe var det vel kun rimeligt. Bauge gik derfor med til, at han skulle bore et hul gennem Hnitbjerget ind til Gunlød. Dertil brugte han Rate. Da hullet var lavet forvandlede Bølværk sig straks til en slange så han kunne krybe gennem hullet, og Bauge opdagede starks at Bølværk i virkeligheden var Odin. Bauge forsøgte at spidde Odin, men han var allerede sluppet igennem.

Odin lå tre nætter hos Gunlød og hver nat lod hun ham drikke af mjøden. Hvad hun ikke viste var at Odin tømte først Son, da Boden og til sidst Odrører.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: