Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Palads Teatret (København)

Palads biograferne, også kendt som Palads Teatret eller bare Palads. Biograf i København.

Palads Teatret havde til huse i den bygning, der tidligere var banegård, indtil den nuværende Københavns Hovedbanegård blev taget i brug 1. december 1911. Bygningen stod derefter tom i et års tid frem til åbningen af Palads Teatret 18. oktober 1912.

Den 26. januar 1918 flyttede Palads Teatret ind i bygningen, hvor det den dag i dag har til huse. Bygningen er opført af Sophus Madsen og tegnet af arkitekterne A. Clemmensen og J. Nielsen.

Palads Teatret har indtil 4. juni 1978 haft åbent med nogle få perioders undtagelse under 2. verdenskrig og midt i 50'erne. Den 4. juni 1978 blev Palads Teatret så lukket og gennemgribende renoveret frem til 24. juni 1978. Renoveringen fortsatte efter genåbningen, og 1. september 1978 var Palads færdigrenoveret og kunne fremvise film i 12 sale.

Renoveringen viste sig at være en stor succes, og man valgte at udvide med yderligere 5 sale i kælderen, som stod færdige 1. september 1979.

I 1989 blev hele bygningen malet af Poul Gernes, hvorved den fik den fremtoning, som man ser i dag.

I dag har Palads Teatret 20 sale.

Se også

Ekstern henvisningDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: