Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Pascal

Pascal er et programmeringssprog udviklet af Nicklaus Wirth i årene 1968-1970, som er opkaldt er efter den franske matematiker Blaise Pascal. Sproget er baseret på Algol, og er specielt beregnet til undervisningsbrug.

Senere udvikler danskeren Anders Hejlsberg sproget Polypascal som en videreudvikling af Pascal. Dette bliver i året 1983 købt af Borland, som er en større softwareproducent, hvorfra den nye Pascal-oversætter udvikles og udgives under navnet Turbo Pascal. Med Turbo Pascal 7.0 indføres den første objektorienterede sprogdrejning hos Pascal, hvilket bliver kaldt Object Pascal.

I takt med Windows' tiltagende popularitet, udvikler Borland og Anders Hejlsberg i 1995 programmet Delphi, som er strømlinet til at udvikle programmer til Windows' brugerflade. I dette program kan man udnytte de mange forarbejdede rutiner til hurtigere og nemmere at udvikle et program i en grafisk brugerflade.

Hallo verden

program HalloVerden(input,output);
 
begin
   writeln('Hallo verden');
end.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: