Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Perugia

Perugia er hovedstaden i delstaten Umbria, den eneste stat i Italien, der ikke grænser op til havet.

Etruskerne - dette gådefulde folk - kommer fra dette område. Der er rester af bymure, som blev bygget for 2.200 år siden - hvor byen Roma i øvrigt var en meget lille landsby.

Midt i byen ligger det måske vigtigste torv i Italien - Piazza IV Novembre (tidl. Piazza Grande) - med omkringliggende historiske bygninger, herunder et springvand fra 1278 samt Palazzo dei Priori, der blev bygget i de efterfølgende 200 år.

I centrum af byen findes både et gammelt universitet og et særligt universitet for udlændinge (Università per Stranieri), der især underviser i det italienske sprog.

Perugia er ikke så besøgt af turister som Firenze et stykke mod nord. Til gengæld er der øst for Perugia en meget kendt by: Assisi, som er blevet en national helligdom. Vest for byen findes søen Trasimeno. Syd for byen findes en lille by Deruta, der er berømt for sin porcelæn. Længere sydpå støder man på floden Tiberen og vejen til Rom står åben - ligesom for hærføreren Hannibal og hans elefanter i sin tid.

Eksterne henvisninger/kilder


Denne artikel er kun påbegyndt.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at [ tilføje mere].Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: