Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Polske Arvefølgekrig

Den Polske Arvefølgekrig eller Polske Tronfølgekrig 1733-1735. Da August den Stærke, kurfyrste af Sachsen og konge af Polen, døde, gjorde Stanislav Leczczinski krav på tronen, støttet af Spanien, Frankrig og Sardinien (Savoyen), mens Rusland og Østrig støttede August 2.s søn, August 3 Krigen brød ud i Polen og spredte sig derefter til Italien og Rhin-omåderne i Tyskland.

Krigen endte med en ret indviklet resultat, på grund af at begge parter havde sejret, i hver sin ende af Europa. Det blev udmøntet i Wien-traktaten, som blev underskrevet i 1735. Den indebar at August blev konge, mens Stanislav Leczczinski fik Lothringen; Østrig fik Parma mod at afstå Neapel og Sicilien til Spanien.

Se også:Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: