Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Poul Henningsen

Poul Henningsen (født 9. september 1894, død 31. januar 1967), kendt under initialerne PH. Lysmager, revyvforfatter og samfundsrevser, søn af Agnes Henningsen med Carl Ewald.

Hovedskikkelse inden for kulturradikalismen i 1930'erne.

Levede af indtægten fra sine berømte PH-lamper, og brugte den frihed det gav ham til bl.a. at skrive revyviser som Ølhunden og Gribe efter blanke ting (Man binder os på mund og hånd...).

Var ateist og kirkehader, fortaler for seksuel frihed og modstander af unødvendige himstregimser på bygninger - tingene skulle afspeje deres funktion, mente han.

Lavede i 1930'erne en danmarksfilm, som blev rakket ned fordi den viste moderne byliv i stedet for bondegårdsidyl og kongefamilie, som var hvad man dengang forventede af en danmarksfilm.

I 1930'erne advarede PH mod nazismen - uden at hoppe på stalinismens vogn. Efter krigen var han fortaler for en menneskelig behandling af de tyske krigsflygtninge.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: