Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Programmeringsparadigme

Programmeringsparadigmer beskriver den grundlæggende ide, der ligger bag programmeringen af en datamat. Der opereres normalt med fire overordnede programmeringsparadigmer - imperativt, funktionsorienteret, objektorienteret og logikbaseret.

Imperativ programmering hentyder til at man her beskriver for datamaskinen trin for trin hvad den skal foretage sig og hvordan dens tilstand skal ændre sig. Paradigmet er altså programmering på elektronikkens præmisser. De mest fremtrædende repræsentanter for dette paradigme er C og Pascal.

I det funktionsorienterede paradigme søges at beskrive opgaven, der skal løses, som en sum af funktionskald foretaget på en datastruktur. De mest udbredte repræsentanter for dette paradigme er SML og Lisp.

I det objektorieterede paradigme beskriver man opgaven ved brug objekter, målet er at et objekt i virkeligheden skal repræsenteres med et objekt i programmet. En vigtig del af det objektorienterede paradigme er at skjule implementationen, således at objektet ligner virkeligheden og implementationsdetaljer kan modificeres uden at måden hvorpå objektet benyttes udefra ændres. Repræsentanter for dette paradigme er Java, C++ og C#.

Endelig findes det logikbaserede paradigme. Her opstiller programmøren en række logiske udsagn hvorefter systemet spørges om et givent udsagn opfyldes af de opstillede. Udbredt repræsentant for dette er Prolog.

Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.





Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: