Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Ramadan

Ramadanen er den muslimske fastemåned.

Ved at faste aktualiserer man Koranens åbenbaring, idet ramadan er månededen for Koranens åbenbaring.

Ramadanen strækker sig over 30 dage uden mad, drikke, røg og seksuelt samkvem i dagtimerne. Om natten er de nævnte ting tilladt, fordi Allah ønsker at gøre det let for mennesket. Nogle muslimer tager forbudet mere bogstaveligt end andre. F.eks er der nogle muslimer der mener at man end ikke må synke sit spyt.

Undtaget fastereglerne: børn, syge, ældre, rejsende, gravide, ammende mødre og mænd i krig. Syge eller rejsende skal faste et ligeså stort antal dage på et andet tidspunkt, eller man kan som syg i stedet bespise en fattig.

I løbet af ramadanen betales en form for skat (zakat al Fitr), nemlig et beløb til velgørenhed, så fattige også kan få råd til en hæderlig Eid-fest. Under fasten foregår oplæsning af Koranen. Fastemåneden afsluttes med en eid-fest.

Blandt andre formål med fasten kan nævnes, at man ved ved at faste erfarer sultfølelsen hos de fattige, og at rig og fattig sættes på samme trin. Nogle opfatter fasten som en prøve på lydighed og udholdenhed overfor Gud (fysisk, moralsk og åndelig disciplin), og mener, at fasten styrker kraft og modstand i mennesket, idet der ved overvindelse af legemet sker en opløftelse af ånden. Fasten kan også opfattes som en tak til Gud for hans ledelse og barmhjertighed og en fornægtelse af sig selv, hvor man bortviser det, som er grundlag for umoral, og gør fordring på højere værdier, dvs. de åndelige værdier. Altså er fasten både en fysisk, moralsk og åndelig disiplin.

Ramadan følger månen ligesom de øvrige måneder i den islamiske kalender. Der er derfor ikke taget højde for det astronomiske år, hvorfor ramadanen falder knap 2 uger tidligere for hvert år:

  • 2004 : 15 Oktober - 14 November.
  • 2005 : 4 Oktober - 2 November.
  • 2006 : 23 September - 22 October.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: