Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Raoul Wallenberg

Raoul Wallenberg tilhører — eller tilhørte — en af de mest berømte familier i Sverige, den store Wallenberg familie. Det er en familie som har bidraget til Sveriges bankvæsen, med diplomater og politikere gennem mange generationer. Raouls far, Raoul Oscar Wallenberg, var officer i den svenske hær, og fætter til Jacob og Marcus Wallenberg, to af sveriges mest berømte bankejere og industridrivende. Raoul blev født d. 4. august 1912, tre måneder efter hans fars død. Hans mor, Maj Wising Wallenberg, giftede sig igen i 1918 med Fredrik von Dardel.

Raouls bedstefar, Gustav Wallenberg, tog sig af Raouls uddannelse. Planen var at han skulle følge familiens tradition og bankør, men han var mere interesseret i arkitektur og handel.

I 1930,blev Raoul Wallenberg student med topkarakterer i Rusland. Efter han havde været i hæren tog han i 1931 til USA for at studere arkitektur på University of Michigan i Ann Arbor. Wallenberg brugte meget tid på at studere, og han var færdig efter 3 1/2 år. Wallenberg blev student med udmærkelse og vandt en medalje for de mest imponerende karakterer. Wallenbergs breve afslørede at han nød sine studier. Han skrev til sin bedstefar, "Når jeg ser tilbage på det sidste skoleår, kan jeg se at jeg har haft en vidunderlig tid." Men markedet far arkitekter var lille i Sverige, så hans bedstefar sendte ham til Cape Town, i Sydafrika, hvor han var i praktik i et svensk firma som solgte byggematerialer. Efter seks måneder, arrangerede hans bedstefar et nyt job til ham på et tysk bankkontor i Haifa, i Palæstina (nu Israel).

Det var i Palæstina han første gang mødte jøder der havde undsluppet Hitlers Tyskland. Deres historier om nazisternes forfølgelser påvirkede ham dybt. Måske fordi han havde en meget sund holdning til mennesker fra alle områder, og måske fordi han havde en smule jødisk blod i sig (Raouls bedstemors bedstefar var jøde. Efter han kom tilbage fra Haifa i 1936, genoptog Raoul Wallenberg sin interesse for handel.

Gennem Jacob Wallenbergs gode kontakter i handels verdenen, blev Raoul endelig sat sammen med Koloman Lauer, en ungarsk jøde. Han var direktør for et svensk baseret import og eksport firma som specialiserede sig i mad og delikatesser.

Takket være Raoul Wallenbergs gode sprogfærdigheder, og takket vare hans frihed til at rejse i europa, var han en perfekt handelspartner for Lauer.

Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: