Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Roman Polanski

Roman Polanski (født 18. august 1933 i Paris, Frankrig) er en polsk filminstruktør. Han er søn af polske forældre, som vendte tilbage til Polen to år før Anden Verdenskrig brød ud.

Han begyndte at lave film i Polen, men indspille også film i resten af Europa. Under indspilningen af The Fearless Wampire Killers mødte han Sharon Tate, som han senere giftede sig med. Sharon Tate blev sammen med nogle af deres venner myrdet af Charles Manson i 1969; hun var gravid i ottende måned og blev skudt i maven.

Han forlod USA i 1978 efter en retssag om voldtægt af en trettenårig pige, og har siden været bosiddende i Frankrig. I dag er han gift med Emmanuelle Seigner, der er skuespiller. De har to børn.

Filmografi

Links


Denne artikel er kun påbegyndt.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at [ tilføje mere].Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: