Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Sankt Clemens

Sankt Clemens. Oprindeligt navn Clemens Romanus. Romersk presbyter der som Clemens 1. blev pave år 90-97, og var angiveligt Roms 4. pave. Er en af de apostolske fædre og har skrevet 1. Clemensbrev. Han blev kastet i havet bundet til et anker (hans attribut). At han skulle være den Clemens, som omtales i Paulus' brev til filipperne (Fil.4,3), er tvivlsomt. Den 23. november er dansk navnedag for Sankt Clemens.

I år 868 fandt man nogle knoglerester og et anker i en gravhøj på Krim. Man antog at det var måske de sørgelige rester af Sankt Clemens. Det hele blev bragt til Rom, hvor det blev anbragt i basilikaen San Clemente. Urkirken og barndomshjemmet blev i 1858 udgravet og kan i dag besøges. Sankt Clemens ben befinder sig i højalteret i selve kirken

En del af de nordiske kirker blev indviet til hans ære, og han var søfolkenes værnehelgen. Er Århus' skytshelgen, og det er muligvis ham der er afbildet i Århus byvåben.


Denne artikel er kun påbegyndt.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at [ tilføje mere].

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: