Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Saxere

Saxere var et germansk talende folkeslag fra det nuværende Niedersachsen og Holsten, der sammen med anglerne og Harderne i det 5. århundrede invaderede Britannien. Landet var ikke længere en romersk provins, så de grundlagde en række kongedømmer, der forsat bestod som jarlededømmer efter normannernes invasion under Vilhelm Erobreren i (1066).

De saxere, der blev hjemme, blev overvundet af Karl den Store og indlemmet i frankerriget på nær de, som flygtede til Danerne. Den nuværende tyske delstat Sachsen ligger meget længere mod sydøst end det gamle Saxen, fordi en stor del af saxerne blev flyttet efter et oprør. En anden del blev flyttet til Frankrig

Folkeslaget menes at have navn efter en sax, som på den tid var et kort, énægget sværd eller kampkniv. Et ord som lever videre i dansk: saks.

Angelsaksisk bruges ofte som synonym for engelsk, specielt når man gerne vil tage alle de engelsktalende områder med.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: