Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Silvio Berlusconi

(født 29. september 1936 i Milano), italiensk regeringschef, mange-milliardær (Italiens rigeste), medieejer. Ejer fodboldklubben AC Milan.

Dannede sit eget parti Forza Italia (Fremad Italien/Italiens Styrke).

Silvio Berlusconi har som den første italienske regeringschef siden 2. Verdenskrigs afslutning formået at holde sin regering samlet i mere end et år.

Silvio Berlusconi har kontrol med næsten alle medier i Italien. Han ejer selv flere af de store tv-stationer og som regeringschef har han kontrol med de statsejerede stationer – og han bruger magten.

Udover sin næsten totale dominans på tv-området ejer Berlusconi en lang række aviser og blade.

Da Italien havde EU-værtsskabet i andet halvår af 2003 lykkedes intet i EU, hvor det ellers var hensigten at skabe EU's traktat.

I Italien udtalte Silvio under en retssag imod ham, at "Alle er lige for loven, men nogle er mere lige end andre", hvilket han brugte som begrundelse for at undgå at svare på spørgsmål i retssagen.

Under en tale i EU-parlamentet i 2003 forargede han mange, da han til et tysk parlamentsmedlem sagde, at han ville egne sig godt i rollen som SS-officer i en ny italiensk film, som netop var under indspilning.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: