Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Skades valg

Da jættekvinden Skade skal vælge sig en as til mand er hun nødt til at vælge ud fra asernes betingelse. Hun skal vælge ud fra deres fødder. Alle aserne (det vil sige de ugifte altså) tager opstilling bag et stykke klæde med kun deres fødder synlige. Skade ønsker naturligvis at vælge Balder, men da hun kun må se asernes fødder kommer hun til at vælge Njord istedet, da han har så fine rene tæer (han er havgud og går tit i vand).

Skade er naturligvis skuffet, men det er der ikke noget at gøre ved og Skade og Njord bliver gift. Æteskabet går slet ikke. Njord holder af havet og Skade af bjergene. Njord kan ikke udstå ulvenes hylen, mens Skade ikke kan udstå mågernes skrig. De bliver derfor enige om at bo hos hinanden i perioder ad gangen, men ingen af dem er glade på samme tid og de ser mindre og mindre til hinanden.

Skade bor nu i Jotunheim sammen med Od, Frejass mand og hans døtre med Freja Hnoss og Gersimi. Freja savner Od forfærdeligt og ved ikke dette.

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: