Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Skt. Valentin

Valentin er et latinsk helgennavn, som egentlig betyder den raske, den sunde.

Der findes tre helgener med navnet Valentin, og Valentin opfattes normalt som værende skytshelgen for blandt andre kærestefolk og epileptikere.

Den første Valentin var en kristen præst i Rom på Claudius den Andens tid. Han blev halshugget den 14. februar 269 e.Kr.

Ifølge traditionen havde Claudius problemer med at rekruttere soldater til sin hær, hvorfor han forbød indgåelse af forlovelser og ægteskab i Rom. Præsten Valentin viede i hemmelighed de par, der ønskede det. Claidius lod Valentin arrestere, og straffen var, at han skulle bankes ihjel med køller og - som om, det ikke var nok - have hovedet kappet af. Mens Valentin ventede på sin henrettelse, blev han gode venner med fangevogterens datter. Inden han blev halshugget, sendte han et brev til hende, ifølge traditionen underskrevet "din Valentin". Kilderne til ovennævnte kan ikke findes i nogle ældre historier, og opfattes ofte som en legende.

Nummer to var biskop i Terni og blev henrettet 14. februar 273. Den tredje Valentin af Rätien har helgendag den 7. januar.

Omkring 498 udnævnte pave Gelasius den 14. februar til Valentinsdag.

I 1950'erne forsøgte blandt andet blomsterhandlere at indføre St. Valentinsdagen i Danmark. Dengang gik ideen i sig selv, men i begyndelsen af 1990'erne forsøgtes det igen, og det ser ud til at skikken er ved at vinde indpas.

Valentins dag er blevet fejret siden det 16. århundrede i England og Skotland.


Denne artikel var dagens artikel den 14. februar 2005.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: