Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Skyrækker (Ailanthus altissima)

Skyrækker

{}
Videnskabelig klassifikation
Rige: Viridiplantae (Grønne planter)
Række: Magnoliophytina (Dækfrøede planter)
Klasse: Magnoliopsida (Tokimbladede)
Orden: Sapindales (Sæbetræ-ordenen)
Familie: Simaroubaceae (Kvassia-familien)
Slægt: Ailanthus (Skyrækker)
Beskrivelse:
Skyrækker er et stort, ofte flerstammet, løvfældende træ med en uregelmæssig, lys krone og svære, opstigende grene. Barken er først rødbrun med lyse korkporer og store, grålige bladar. Senere bliver den mørkebrun med lyse, næsten hvide striber. Til sidst er den mørkegrå med lysere striber og enkelte skællede partier. Knopperne er spredte og forbavsende små, ægformede og mere og mere røde hen mod løvspring. Løvspringet sker sent, men med højrøde blade. Bladene er uligefinnede med lancetformede, helrandede småblade. Oversiden er blank og mørkegrøn, men undersiden er lyst blågrøn og hårløs. Blomsterne sidder samlet i hængende toppe. Han- og hunblomster sidder hver for sig. Frugterne er nødder med en skruet vinge. Farven kan være grøn, gul eller rød.

Ikke-synlige træk:
Rodnettet er hjerteformet og består af få, grove og kun lidt forgrenede hovedrødder, som ligger ret højt i jorden. Løvet lugter ubehageligt, når man knuser det. De talrige frø kan (især under varmere forhold end i Danmark) spire overalt og gøre træet ukrudtsagtigt.

Størrelse:
25 x 10 m (50 x 20 cm/år).

Hjemsted:
Skyrækker vokser på varm, tør bund i lyse bjergskove i det centrale og sydlige Kina. Træet er naturaliseret i Nordamerika og store dele af Sydeuropa.

Kilder

  • Sten Porse: "Plantebeskrivelser", DCJ 2002 (CD-Rom).Denne artikel er fra Wikipedia.
Læs artiklen hos Wikipedia.
Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: