Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Sorte Hest

Sorte Hest Gjæstgiveriet ligger på Vesterbrogade i København.

Bygningerne er blandt de ældste på Vesterbro og kan spores tilbage til slutningen af 1600-tallet og har ud over landbrug og gæstgiveriet haft et bryggeri, brændevinshandel, kakkelovnsfabrik og købmandsforretning. Stedet blev ofte brugt af bønder, der ikke nåede inden for Københavns volde, før Vesterport lukkede om aftenen.

I 1980 var det Bøje Nielsens og Axel Juel-Jørgensens Dansk Totalentreprise A/S, der ejede ejendommen og havde planer om at nedrive den og bygge et nyt lejlighedskompleks. Disse planer blev imidlertid standset af Fredningsstyrelsen, der fik Sorte Hest fredet. I de følgende år blev bygningerne ikke vedligeholdt. I 1986 rykkede BZ-bevægelsen ind i de forfaldne bygninger, hvor BZ`erne boede, indtil Københavns kommune fik dem smidt ud efter heftige kampe med politiet i 1990.

Se også

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: