Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Stationsby

En stationsby pr. definition en by med en jernbanestation, men brugt som betegnelse på en type byer, hvis opståen relateres til jernbanens indvirken.

Nogle af disse, såsom Brønderslev, Herning og Skjern opnåede at blive købstæder, andre døde igen med jernbanen, mens en del fik status som lokale handelscentre - somme tider til erstatning for stagnerende købstæder - eksempelvis Hadsund og Års.

Ofte har stationsbyen navn efter en ældre landsby, som enten blev integreret i den nye bebyggelse - eller hvis den lå for langt væk blot fortsatte sin sideløbende eksistens, så man har to byer med samme navn ved siden af hinanden. Eksempler på dette er Tåstrup, Jyderup og Tommerup.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: