Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Statsråd

Statsrådet blev indført i forbindelse med enevælden i 1660'erne som et beslutningsorgan bestående af formændene for de forskellige kollegierr, kongen og nogle af hans "favoritter". I perioder havde det så stærk indflydelse på kongens beslutninger, at man taler om et embedsmandsstyre.

I Junigrundloven af 1849 hed det, at ministrene i forening udgør statsrådet.

Efter Grundloven af 1953 består statsrådet af kongen, ministrene, og tronfølgeren , hvis denne er fyldt 18 år. Alle nye love og regeringsbeslutninger forelægges og underskrives af den regerende konge eller dronning.

I Sverige og Norge er det også betegnelsen for de siddende ministre. (På svensk betegner således ett statsråd en person.)

Kilder/henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: