Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Stockholm Slot

Slottet og den gamle by på Stadsholmen

Stockholm Slot i Stockholm i Sverige er den officielle residens for den svenske regent. Kongen og de øvrige royales personlige kontorer samt repræsentationskontorer er beliggende i slottet sammen med et museum og et skatkammer. Kongefamiliens private residens er Drottningholm Slot.

Det nuværende slot blev bygget, efter at det tidligere slot brændte ned til grunden den 7. maj 1697. Arkitekten var Nicodemus Tessin, som forinden havde bygget en længe i en ny stil. Efter branden fik han til opgave at genopbygge slottet fuldstændig efter samme læst, dvs. en firlænget bygning med indadskrånende tag og skjulte skorstene i ydervæggene.

Slottet er beliggende på Stadsholmen umiddelbart nord for i den gamle by (Gamla Stan) i Stockholm.

Det svenske parlament (riksdagen) er placeret umiddelbart ved siden af på Helgeandsholmen.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: