Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Teresa Heinz Kerry

Teresa Heinz Kerry (* 5. oktober 1938) er rentier og medlem af adskillige velgørende organisationer. Hun er gift med den amerikanske tidligere præsidentkandidat, senator John Kerry.

I 2004 vurderede det ansete finansblad Forbes at Teresa Heinz Kerry var nummer 400 over de rigeste i USA med en formue på 750 millioner dollars. Hvilket også betyder at hun er den 51. rigeste kvinde i USA.

Opvækst

Maria Teresa Thierstein Simões-Ferreira (eller - mere enkelt - Teresa Simões-Ferreira) er datter af portugisiske forældre. Hun blev født i Mozambique, som var en portugisisk koloni på den tid. Faren var dr. José Simões-Ferreira og moren Irene Thierstein.

Hun voksede op i koloniens hovedstad, Lourenço Marques (som i dag hedder Maputo). Hendes far var læge, og den unge Teresa fik en privilegeret opvækst. Hun tog ofte med faren på sygebesøg i landområderne, og på den made lærte hun det liv at kende, som de mindre heldige havde.

Hun blev bachelor i romanske sprog og litteratur fra Witwatersrand Universitetet i Johannesburg, Sydafrika. Hun tog embedseksamen fra tolkeskolen ved Geneves universitet, før hun flyttede til USA, hvor hun fik arbejde som oversætter ved FN. Hun behersker fem sprog: engelsk, spansk, fransk, italiensk foruden sit eget modersmål, portugisisk.

Ægteskaber

Simões-Ferreira blev gift med senator John Heinz, ejeren af Heinz-koncernen i 1966. Sammen fik de tre sønner: John, André and Christopher. Da John Heinz var død ved et flystyrt i 1991, arvede fru Heinz hans formue. Hun mødte senator Kerry på miljøtopmødet i Rio de Janeiro i 1992, og de giftede sig i 1995.

Godgørenhed

Fru Heinz Kerry er formand for The Heinz foundations, som uddeler pengemidler til forskellige sociale og miljømæssige formål. Hun viser også stor interesse for byen Pittsburgh, som Heinzfamilien forbundet med gennem finansielle og familiemæssige bånd.

Forholdet til medierne

Fru Heinz Kerry har det ry i medierne, at hun er en meget bestemt person, der ikke vil pakke sine udtalelser ind, selv når de er rettet til offentligheden. Dette omdømme har givet fru Heinz Kerry en hel del omtale både fra dem, som bestemt ikke er enige med hende, og fra dem som sympatiserer med hende. Mange mente under præsidentkampagnen i 2004, at hun burde opføre sig, som det passer sig for en præsidentkandidats frue (som forventes at fremvise ”det beundrende blik”). Det påstås dog, at Hillary Clinton (som kender møllen) skal have sagt, at mange mennesker rundt om i landet tænker: "You go, girl!"

Eksternt linkDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: