Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Terrorangrebet den 11. september 2001

Terrorangrebet den 11. september 2001 var det værste terrorangreb i USA's histore. Fire passagerfly blev kapret i USA. To af disse passagerfly blev fløjet direkte ind i World Trade Center i New York, New York. Et passagerfly styrtede ned i USA's militære hovedkvarter i Pentagon. Det sidste passagerfly styrtede til jorden, højst sandsynlig efter at passagererne forsøgte at tage kontrollen med flyet fra terroristerne.

Begge tårne i World Trade Center, styrtede til jorden næsten samtidigt. En del af Pentagon blev ødelagt på grund af den voldsomme brand, der opstod efter passagerflyets kollision med bygningen.

Ofrene var kolossale: 265 fra flyene, 2650 i World Trade Center inklusive 343 brandmænd som styrtede ind i World Trade Center for at redde hvad der kunne reddes, og 125 fra Pentagon. Det var det mest dødelige terrorangreb i USA's historie, mange mennesker mener at det var det mest dødelige nogensinde, men det kommer an på hvordan man definerer terrorangreb.

Nogle passagerer i flyene havde mulighed for at lave telefonopkald og således rapportere hvad der skete ombord. De rapporterede at der var mere end en terrorist (i alt var der formentlig 19) og de overtog flyene ved hjælp af hobbyknive.

Terrorangrebet havde en kæmpeeffekt på USA og resulterede i en global medfølelse og et kæmpe had overfor dem der var ansvarlige for angrebet. Oprydningen tog flere måneder, og der blev oprettet mange ting for at hjælpe ofrene samt familiemedlemmer til ofrene.

Selvom ingen tog ansvar for angrebene, slog USA fast at de ville gå i krig med terroristerne og dem der beskyttede dem.

Sent i september kom Tony Blair med beviser for, at den ansvarlige var Osama Bin Laden, en rig terrorist med tilknytning til Taliban og Al-Qaida. USA forsøgte at få udleveret Bin Laden og Al Qaida lederne fra Afghanistan, men da dette ikke skete, startede USA et angreb mod Afghanistan den 7. oktober 2001. Efter USAs angreb imod Taliban, fandt man et video bånd i Kabul, som viste at Bin Laden tale om angrebet, og det sandsynliggjorde tilsyneladende at han havde noget med det at gøre.

Ekstern henvisning


Denne artikel var dagens artikel den 11. september 2004.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: