Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Thoth

Thoth eller Tahuti, er i den ægyptiske mytologi gud over visdom og skrivekunst samt byen Khmun. Han blev også betragtet som en månegud.

Thoth havde hovedet fra en Ibis. Af og til blev han afbildet som en bavian. Han tjente som en loyal talsmand og hjælper af Osiris og beskyttede ham mod angreb fra Seth, og hjalp Isis med at genoplive Osiris som konge af underverdenen. Han hjalp også til med at gemme Horus fra Seth indtil han var blevet voksen, han hjalp ham derefter med at genvinde Horus' arv.

Thoth assisterede herefter Osiris med alle dem som kom og søgte indgangen til underverdenen. Thoth blev betydningsfuld for dem som søgte hans hjælp til at bevise deres uskyld. Thoths præster forøgede hans omdømme som troldmand og påstod at han havde adgang til alle trylleformularer som gav ham herredømme over naturen og selveste guderne.

Han overgik senere til den græske gud Hermes Trismegistus (Hermes den trefoldige).Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: