Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Transvestisme

Transvestisme En transvestit er en person med trang til at klæde sig i det andet køns klædedragt. Det vides ikke, hvorfor nogle er transvestitter.

Dansk Sprognævn oplyser: Ordet transvestit optræder første gang i Nudansk Ordbog i 1972, og det med definitionen 'person med sygelig trang til at gå i det andet køns klædedragt'. Blev i 1994 fjernet fra listen over sygdomme sammen men bl.a homoseksualitet, sadisme og masochisme. Med optagelsen i Nudansk Ordbog kan man i hvert fald fastslå at ordet optræder som et dansk ord. Vores ældste eksempel på "transvestit" i skriftlig sprogbrug er fra Politiken, 6./5.-1958 i citatet "den homoseksuelle transvestit". Desværre har vi ikke mere materiale end dette citat, så vi kan ikke sige noget om hvilken sammenhæng, ordet optrådte i. Vi har til gengæld en del længere eksempler fra midt i 60'erne, hvor det ser ud som om, ordet har været almindeligt kendt. køn. Tilstanden må skelnes fra både Transseksualitet og homoseksualitet.

Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: