Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Tyske orden

Den Tyske Orden (Tysk: Deutscher Orden. Latin: Ordo Teutonicus eller Ordo domus Sanctae Mariae Theutonicorum) - den ene af de tre store ridderordner der blev grundlagt under de kristne korstog. De to andre er Johanniter- eller Malteserordnen og Tempelridderne. ]] Den Tyske Orden blev grundlagt i 1189-1190 af købmænd fra Bremen og Lübeck under det tredje korstog. Ordenens første hovedsæde var byen Acre (nuv. Akko) i det nuværende Israel.

Efter korstoget søgte ordenen nye opgaver, og tilbød sig som religiøse lejetropper til kristne riger der kæmpede mod hedninge i Østeuropa. Dette skete i Burzenland i Transsylvanien, og i Kulmerland mod det baltiske folk preusserne. Som betaling for at erobre Preussen fik de tyske riddere lov at beholde området som deres eget.

Den tyske ordens fremrykning mod øst ind i Rusland blev standset i 1242 af en stor russisk hær under fyrst Aleksander Nevskij.

Den tyske orden beherskede senere mange områder rundt om Østersøen. I 1346 købte de Estland af Danmark. Deres største rival var Polen-Litauen, som slog dem i det afgørende slag, slaget ved Tannenberg (1410) (polsk: slaget ved Grunwald).

De tyske riddere har haft stor betydning for udbredelsen af tysk kultur i Østeuropa.

Se også

Tyske Ordens mønterDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: