Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Underben

Underben Latin Crus, udgøres af Tibia og Fibula. Tibia, skinnebenet, er den stærkeste og mest anteriore (forrest beliggende) af de to knogler. Ender ved "gaflen" på foden med malleolus medialis (den inderste kno). Fibula, lægbenet, ligger lateralt og ender i malleolus lateralis. Sammen danner de to knogler fodgaflen, som danner articulatio talocruralis med Talus i foden. De 2 knogler holdes sammen af syndesmosen, som ved distortion kan læderes. Desuden forløber mange muskler i underbenet og disse indeles i fleksorer og ekstensorer. Fleksorerne ligger posteriort og ekstensorerne ligger anteriort. Begge muskelgrupper er med til at ekstendere og flektere i fodledet.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: