Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Vane (nordisk mytologi)

Vanerne (eller Vanr, Vanir) er en af to gudeslægter i nordisk mytologi. Navnet betyder vistnok de gamle guder, altså som en modsætning til aserne, som så må være de nye guder.

De overleverede oplysninger

Vanerne kendes næsten kun fra beskrivelserne af guderne
Frej, Freja og Njord.

Den moderne opfattelse

Vanerne holder til i Vanaheim. Vanerne har andre skikke end gudeslægten aserne, der bor i Asgård. Bl.a. er det kvinderne, der styrer samfundet og tager politiske beslutninger. Vanerne har deres egen trolddom, sejdmagi.

De var primært frugbarheds-,velstands- og fredsguder. De har det med at gifte sig med deres søster/bror. Dette mener man udelukkende afspejler at der er tale om frugtbarhedskræfter (altså en slags naturkraft), og ikke at det skulle være anerkendt praksis at man giftede sig med sin søster eller bror, da det ligesom i dag, var forbudt at praktisere sex indenfor nær familie. Foreningen af guden og gudinden, blev dyrket som et helligt bryllup.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: