Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Venstreorienteret

At være venstreorienteret betyder ofte at være socialist (modsat (borgerlig) eller i nogle samfund revolutionær (modsat konservativ).

Det kan være én af definitionerne i dansk politik, hvor man i moderne tid tæller Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og Socialdemokratiet som venstreorienterede partier.

Man forbinder også farver med retning, så alt fra lyserød til mørkerød over postkasserød symboliserer de venstreorienteret - bl.a. ses det i form af flag, logo, slips, seler og partibogstaver.

Den engelske betegnelse er 'left' og 'leftist' og farven 'pink' antyder, at man er til venstre for midten f.eks. i amerikansk politik. Betegnelsen stammer fra den Franske revolution, hvor man var venstreorienteret, hvis man sad til venstre i parlamentssalen. Jo længere til venstre man sad jo mere ekstremistisk var man.

Tidligere venstreorienterede danske partierDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: