Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Vesuv

.
Johan Christian Dahl (1788-1857)]] Vesuv (italiensk: Vesuvio) er en vulkan i Italien, hvis mest kendte udbrud var den 24. august 79, da den begravede byerne Pompeii og Herculaneum.

Dagen startede fint for indbyggerne i Pompeii og Herculaneum, den skæbnesvanger dag den 24. august 79. Så kom der en skygge for solen, en kæmpe sky over Vesuv. Så kom asken, som begravede Pompeii, og dræbte næsten alle på nær to børn som var ude og fiske. Da de så asken sejlede de længere ud, og blev der ude på vandet til udbruddet var ovre. Da de kom tilbage til byen så de at de ikke kunne komme ind i Pompeii, og det gjorte dem kede af det fordi at det først var nu de forstod at deres familie og venner var døde. De tog til nabobyen Herculaneum, og der fik de husly. Men et par dage efter begyndte det at regne, og asken der lå på Vesuv blev til en slags cement, der kom ned af vulkanen og begravede byen. Alt dette ved man fordi en fange i et fængsel, overlevede udbruddet og fik det hele skrevet ned.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: