Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Huminsyre

Tilbage til sten og jordtyper
Huminsyrer er de syrer - særligt fulvussyre og humussyre - som dannes under humificering af førne. Huminsyrerne er årsagen til, at mange jordtyper efterhånden bliver sure, sådan at den organiske del af jorden danner morr.

Huminsyre er den del af et humusprodukt, som ikke er opløseligt i vand under sure forhold (pH < 2), men som lader sig opløse ved højere pH-værdier. Syren kan udtrækkes af jorden med forskellige midler, men ikke ved hjælp af fortyndet syre. Humussyre er den væsentligste del af humusfraktionen i jord, og den kan kendes på sin mørkebrune til helt sorte farve.

Dannelsen af huminsyrer er også forklaringen på, at det kan være nødvendigt at neutralisere materialet under komposteringsprocessen. Syredannelsen kan nemlig blive så kraftig, at den i sig selv kan hæmme eller helt standse nedbrydningen af materialet.

Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.





Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.