Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Aktuelt

Aktuelt (Gennem sin levetid også kendt som Socialisten, Social-Demokraten, Det Fri Aktuelt og Weekend Nu) var arbejderbevægelses dagblad i 130 år fra 22. juli 1871 til 6. april 2001 (+ 31. august til 16. november 2001 for Weekend Nus vedkommende).

Aktuelt var flagskibet i en, fra 1942 LO-finansieret, mediestrategi, som skulle give den borgerlige presse et kvalificeret modspil. Før 2. verdenskrig gik denne strategi bl.a. ud på ved knopskydning at sprede lokale versioner af Social-Demokraten ud over hele landet. I 1934 oprettedes således blad nummer 63 i Hillerød.

I en årrække var Aktuelt den eneste tabloidavis, der udkom om søndagen, men Søndags-Aktuelt gik ind i 1988, da Ekstra Bladet og B.T lancerede søndagsudgaver.

Table of contents
1 Avisens navne gennem tiden
2 Redaktørliste (meget ukomplet)
3 Kilder
4 Se også

Avisens navne gennem tiden

Det er lidt af en tilsnigelse at lægge Weekend Nu som det sidste af den række af blade, som var Aktuelt. Strengt taget var den nemlig en helt igennem selvstændig ugeavis, der var tænkt som modspil til Weekendavisen fra det Berlingske hus. Helt uretfærdigt er det dog heller ikke, for den ville næppe have levet sit korte liv, hvis ikke det havde været for Aktuelt.

Redaktørliste (meget ukomplet)

Kilder

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: