Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Ka'ba

Ka'baen er en sort rektangulær bygning i moskéen Masjid Al-Harâm i Mekka i Saudi Arabien.

Ka'baen blev ifølge Koranen bygget af profeten Abraham og Ismael, som også er vigtige personer i islam. Muslimerne vender sig mod Majid Al-Harâm hver dag, fem gange om dagen når de beder til Allah.

Ka'baen som religiøst centrum er valgt af Muhammed. Før islam var bygningen et betydningsfuldt kultsted for den lokale befolknings stammereligioner. Ka'baen menes at være det allerførste gudshus.

De valgte en terning som form for bygningen, og derfor hedder bygningen Ka'ba, der netop betyder terning (på arabisk). Ka'baen er blandt andet bygget af tilhuggede sten fra bjergene omkring Mekka, samt marmor.

I Ka'baens sydøstlige hjørne er indmuret en hellig sort sten, som muslimerne tror, blev skænket til Adam af englen Gabriel, og som Abraham senere byggede ind i Ka'baen. Denne sten var oprindeligt hvid, men blev med tiden sort på grund af menneskets synder.

Ka'baen er en helligdom, som besøges af mange tusinder muslimer under en årlig pilgrimsfærd. Den har beliggenhed i Mekkas centrum. Ritualet tro, vandrer pilgrimmene syv gange rundt om den, hvilket symboliserer den menneskelige aktivitet - den indre såvel som den ydre.

Når muslimerne beder og vender deres ansigter mod Mekka, er det i virkeligheden ka'baen de vender sig mod - det symbolske midtpunkt i Mekka.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: