Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Kirkebog

Kirkebøger har til formål at registrere de kirkelige handlinger i kirkesognet. Der indskrives fødsler, barnedåb, konfirmation, vielse (og trolovelse), dødsfald og begravelse. I visse udgaver også tilgang og afgang fra sognet.

Kirkebøgerne blev ført i to eksemplarer: Ministerialbog og Kontraministerialbog. Det ene eksemplar af sognepræsten og det andet af læreren eller kordegnen.

Table of contents
1 Historie
2 Anvendelse
3 Se også
4 Eksterne henvisninger/kilder

Historie

Indholdet har varieret en del igennem tiderne. De allerførste kirkebøger blev startet i 1500-tallet. I 1645 blev førelsen af kirkebøger påbudt ved lov.

Kirkebøgerne er stadig en af Folkekirkens vigtigste administrative opgaver. Dog føres kirkebøgerne ikke længere med pen og blæk. Kirkebogen er nu blevet digital under projektet Den Nye Kirkebog.

Anvendelse

Kirkebøger er en af de vigtigste kilder til slægtsforskning (se Genealogi).

Der er endnu kun få kirkebøger tilgængelige på internettet. På http://www.arkivalieronline.dk/ offentliggør Statens Arkiver kirkebøger og folketællinger der er scannet ind.

De øvrige kirkebøger ligger dels i original på Landsarkiverne, dels som mikrofilm eller mikrofiche i kopi på alle statens arkiver.

Se også

Eksterne henvisninger/kilderDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: