Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

WikiWiki

WikiWiki ("wiki wiki" betyder "hurtig" på hawaiisk; og udtales "wee kee wee kee").

Termen kan bruges til at identificere enten en type af hypertekstdokument eller det program, der er brugt til at skrive den. Ofte kaldet "wiki" i kort form. Programmet gør det muligt at forfatte web-dokumenter i samarbejde med andre, ved hjælp af et simpelt markup sprog, og uden at indholdet bliver gennemlæst af andre før det bliver accepteret. Det resulterende samlede hypertekstdokument, også kaldet enten "wiki" eller "WikiWikiWeb," er typisk produceret af en samling af brugere. Mange wikier kan med det samme genkendes på deres brug af WikiOrd (eller CamelCase), disse produceres ved at bruge stort startbogstav for hvert ord og fjerne mellemrummene mellem ordene; dette gør at frasen automatisk laves til et lænke (Wikipedia bruger ikke længere CamelCase). Eller kig dig om efter en knap eller tekst, der hedder edit, så kan du nemlig redigere i siden med det samme og uden at søge om lov.

Wiki kultur er kendetegnet ved at ikke to wiki kloner er ens. Det bliver ofte debateret hvorvidt en side er en wiki eller ej. Enkelte personer bruger store ressourcer på at definere og bevare forskellene.

Du kan søge på sidetitler på de forskellige wiki'er ved at bruge MetaWiki.

Du befinder dig på nuværende tidspunkt på Wikipedia wiki'en, som er et forsøg på at skrive en encyklopædi fra bunden af, kollektivt.

Se også ofte stillede spørgsmål og historien om wiki for mere information.

Kilder/Eksterne henvisninger

Den orignale WikiWikiWeb blev skabt af Ward Cunningham i 1995. Han opfandt og navngav Wiki konceptet, og skabte den første version af en WikiWiki server med anvendelse af Perl-programmeringssproget. Enkelte er af den opfattelse at alene Ward's wiki bør kaldes Wiki (med stort W) eller WikiWikiWeb. For mere information om historien bag wiki henvises til historien om wiki. Ward's Wiki er stadig en af de mest populære Wiki sider:Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: